Om Veggivore

Jag lanserade konceptet och varumärket Veggivore redan 2013. VEGGIVORE är en ordlek. Ordet ”veggi” behöver ingen vidare förklaring men ”vore”, kommer från det latinska ”vorare” som betyder ungefär ”något lustfyllt”. Man kan översätta ordet till ungefär, ”grön lycka”.

Veggivore är en matfilosofi där det gröna och växtbaserat proteinet står i centrum. En filosofi utan pekpinnar som inte skuldbelägger köttätandet, utan ett försök att bevisa hur fantastiskt växtbaserad mat kan smaka. Helt enkelt höja det gastronomiska värdet för grönt köttalternativ.

Många upplever att det finns en motsättning mellan att äta gott och att äta grönt. Veggivore gör ett försök att bevisa att där inte finns någon motsättning. Veggivore handlar om att välja gröna köttalternativ, inte för att det inte är animaliskt, utan för att det smakar så otroligt gott. Att produkterna dessutom är nyttiga och bra för klimatet är naturligtvis helt fantastiskt.

Vi tillverkar svenska och hälsosamma sejtanprodukter – och det är vi otroligt stolta över. Våra produkter är inte bara producerade i Sverige, råvarorna är dessutom odlade på svenska fält av svenska bönder. I de fall en svensk råvara skulle ta slut, ersätts den i nödfall med bästa möjliga utländska alternativ. Men bäst av allt, det smakar så otroligt bra och består av endast enkla naturliga råvaror och inga konstiga tillsatser.

När man pratar om växtbaserat protein talas det oftast om baljväxter. Veggivore har valt att arbeta med främst vete, havre, korn, rotfrukter och bland annat den gamla kulturbönan gråärt. Det är fantastiska råvaror att skapa nya innovativa produkter av, dessutom helt utan hårda och nedbrytande processer.

Veggivore Sejtan är veganska premiumprodukter, där gastronomi och kvalitet sätts främst. Produkterna riktar sig till den smak- och matintresserade som uppskattar god kvalitet. En produkt med hantverksmässig produktion. 

Veteprotein är vanligt som komplement till sojaprotein i många produkter. Men det är först när vetegluten används som huvudproteinråvara som man brukar kalla produkten för seitan.

Ett fullvärdigt protein

Veggivore Sejtan är en produkt som i de flesta fall innehåller både cerealier och baljväxter. Vi tycker att detta är jättebra eftersom man då får en produkt med ett fullvärdigt protein.

  • Veggivore Sejtan är producerad i Sverige med (om möjligt) svenska råvaror.
  • Sejtan har högt proteininnehåll och en fantastisk textur.
  • Sejtan innehåller i sin renaste form lika mycket protein som kött och mer än dubbelt så mycket protein som tofu.
  • Produkten har ett lågt Carbon Footprint.
  • Lång hållbarhet!
  • Sejtan är ett vegetabiliskt protein som kan användas som kött eller som ett proteinrikt livsmedel i sig själv.
  • Basråvaran är en av världens och Sveriges vanligaste spannmål – nämligen vete!

Veggivore AB jobbar mot privatpersoner, restauranger, foodservice och dagligvaruhandeln.

Veggivore AB och Cecilias Sejtan, tillverkas i Höllviken och på licens i en fabrik i Skåne med kvalitetssystem FSSC 22000.

Maila: info@sejtan, info@veggivore.se